fallback

Петър Караминчев АД ще продава имот за 4 млн. лв.

Акционерите на компанията ще гласуват за продажбата на поземлен имот в Русе с площ от 3 600 кв. м заедно с построената върху него сграда, която е с обща разгъната застроена площ от 4 700 кв. м.

10:56 | 06.06.08 г.
Автор - снимка
Създател

Петър Караминчев АД свиква Общо събрание на акционерите на 21 юли тази година, на които ще се гласува за продажба на имоти на дружеството за сума не по-малка от 3,9 млн. лв., съобщи БФБ-София.

Акционерите на компанията ще гласуват за продажбата на поземлен имот в Русе с площ от 3 600 кв. м заедно с построената върху него сграда, която е с обща разгъната застроена площ от 4 700 кв. м. Цената на парцела е не по-малко от 400 хил. лв., а на сградата – не по-малко от 3,5 млн. лв. Купувач е Мега Естейт ЕООД, собственост на Синергон Холдинг, който от своя страна притежава и близо 90% от капитала на Петър Караминчев АД.

В материалите към поканата за ОСА от Петър Караминчев АД уточняват, че продажбата на имота се налага поради неизползването му след преструктурирането на дружеството и направените неуспешни опити за отдаването му под наем през последната година заради голямата му площ, моралното остаряване на обзавеждането на сградата и нуждата от инвестиции.

При липса на кворум събранието ще се проведе на 12 август. Последната дата за сключване на сделки с акции на петър Караминчев АД, даващи право на глас в ОСА, е 3 юли.

От началото на днешната търговска сесия няма сделки с книжата на Петър Караминчев АД. Последната сделка по позицията е сключена на 3 юни на ниво от 2,32 лв. за акция.

Свързани компании:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:04 | 28.08.22 г.
fallback