fallback

Концесионери инвестират 31,3 млн. лв. в 3 находища за строителни материали

Находищата са за варовици, диабази и мрамори

17:31 | 05.06.08 г.
Автор - снимка
Създател

Концесионери ще инвестират общо 31,3 млн. лв. през следващите години в три находища за строителни материали, стана ясно след днешното заседание на кабинета.

Находище за варовици в землището на община Сливница се дава на концесия на „Минерал 2000” ЕООД, София, за срок от 30 години, реши правителството. През първите 5 години от срока на договора дружеството ще инвестира в добив на суровината минимум 27 млн. лв., като очакваният годишен добив на варовик се очаква да е 200–500 хил. т.

Същата фирма става концесионер и на находище за диабази на територията на община Белоградчик за срок от 25 години, където ще вложи около 3 млн. лева.

На фирма „АБ” АД, Хасково, се дава на концесия също за 25 години находище за мрамори на територията на землището на община Свиленград. Предвижда се през следващите години в находището да бъдат вложени 1,3 млн. лева, а средният годишен добив да е над 160 хил. т мрамори.

Освен това се разрешава на „Стоун минералс” ООД, София, да проучи възможностите за добив на строителни материали за срок от 1 година на парцел от 2 кв. км, намиращ се в землището на община Ботевград.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:55 | 13.09.22 г.
fallback