fallback

Създават ново контролно звено в „Републиканска пътна инфраструктура“

Промените предвиждат и създаването на дирекция „Вътрешен одит“, досега звено

13:36 | 05.06.08 г.
Автор - снимка
Създател

Звено за предварителен контрол ще бъде създадено във фонда „Републиканска пътна инфраструктура“ (ФРПИ), предвиждат измененията и допълненията в правилника за структурата, дейността и организацията на работа на ФРПИ и на неговата администрация, съобщиха от Министерски съвет.

Целта е ефективно прилагане на Закона за финансовото управление и контрол в публичния сектор и спазване на изискванията за предварителен контрол на документите и действията на пътната администрация.

Според правителството предприетите мерки ще доведат до повишаване на административния капацитет за превантивен контрол и вътрешен одит, които да са в съответствие с разширяващата се дейност на ФРПИ.

Звеното, което ще е на пряко подчинение на изпълнителния директор, ще осъществява предварителен контрол за законосъобразност на документите и на действията на всички структури, по всички програми, дейности и процеси във фонда, включително и разпоредителите със средства от ЕС.

Промените предвиждат и създаването на дирекция „Вътрешен одит“, досега звено. Тя ще бъде на прякото подчинение на Управителния съвет на фонда и ще осъществява вътрешния одит на всички структури, програми, дейности и процеси. Целта е подобряване на организацията на работа и оптимално изпълнение на функциите и задачите, възложени със Закона за вътрешния одит в публичния сектор.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:30 | 13.09.22 г.
fallback