fallback

Печалбата от дейността на дъщерните компании на Еврохолд е 2,6 млн. лв.

Консолидираната нетна печалба за групата за първо тримесечие е в размер на 41,8 млн. лв.

12:49 | 05.06.08 г.

Във връзка с проявения инвеститорски интерес към формирането на консолидираната печалба на Еврохолд България от 6,9 млн. лв. за първо тримесечие на 2008 г след еднократни ефекти, дружеството внесе пояснения чрез съобщение в "Бюлетин Investor.bg".

Консолидираната нетна печалба за групата за първо тримесечие е в размер на 41,8 млн. лв. От Еврохолд уточняват, че тя се формира по следния начин:

- 34,8 млн. лв. са еднократен ефект от извършеното прехвърляне на акциите на Евроинс-Румъния в капитала на Евроинс Иншурънс Груп. - 2,57 млн. лв. е печалбата, формирана от дейността на дъщерните компании, разпределени в четирите основни дивизии на холдинга. (За сравнение през първо тримесечие на 2007 г. печалбата, формирана от дейността на дъщерните компании, е била в размер на 1,86 млн. лв. или реализираният ръст е 38,29%) - 4,43 млн. лв. са положителен резултат, формиран от инвестиции в новопридобити дружества, които съгласно счетоводните стандарти намират коректно отражение в консолидирания отчет за доходите на холдинга. Този стандарт ще продължи да оказва своето влияние и в бъдещите консолидирани отчети на холдинга във връзка с продължаващата политика за нови придобивания на дружества, както в страната, така и в чужбина.

От началото на сесията днес акциите на Еврохолд отчитат спад от 2,51% до 5,82 лв.

 

 

Свързани компании:

Етропал АД - Етрополе(ETR)

Еврохолд България АД(EUBG)

ЗД Евроинс АД(5IC)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:22 | 12.09.22 г.
fallback