fallback

ЦБА Асет Мениджмънт отчита 16,4 млн. консолидирани продажби

Нетният финансов резултат на консолидирана база е загуба на стойност 131 хил. лв. при печалба от едва 4 хил. лв. година по-рано

16:14 | 03.06.08 г.

Данните от консолидирания междинен финансов отчет на ЦБА Асет Мениджмънт АД за първото тримесечие на 2008 г. показват, че групата е реализирала приходи от продажби в размер на 16,403 млн. лева, съобщиха от дружеството чрез "Бюлетин Investor.bg". Компанията не е изготвяла консолидиран отчет за първото тримесечие на 2007 г. 

През същия период на 2007 година реализираните приходи от продажби кумулативно на дружествата „ЦБА - В. Търново” ЕООД, „ЦБА - Габрово” ЕООД и „ЦБА - Русе” ЕООД, влизащи в консолидацията на групата „ЦБА Асет Мениджмънт” АД от второто шестмесечие на 2007 г., са 9,896 млн. лева. Отчетеният ръст от 66% на приходите от продажби се дължи основно на увеличението на търговските площи и откриването на нови търговски обекти.

През първото тримесечие компанията откри седем нови магазина, с което общата търговската площ на веригата нарасна почти три пъти до 10 200 кв.м.

Дружеството е инвестирало в новите обекти общо 6,5 млн. лева, разкритите нови работни места от началото на годината са 270. Извършените разходи по разширението на дейноста рефлектират и в негативния финансов резултат за периода в размер на 131 хил. лева, за който допринася частично и оптрицателната преоценка на финансови активи, притежавани от ЦБА, уточняват от компанията.

Нетният финансов резултат на консолидирана база е загуба на стойност 131 хил. лв. при печалба от едва 4 хил. лв. година по-рано.

Ръководството обръща внимание, че както е видно от публикуваните отчети, негативният финансов резултат не се дължи на намаление на приходите от продажби и ефективността от основната дейност.

С взетото решение от ОСА на „ЦБА Асет Мениджмънт” АД на 30 май за покупка на 100 % от капитала на “Бурлекс 104” АД, компанията на практика ще се превръне в най-голямата българска верига, оперираща в сектора на бързооборотните стоки.

Днес 805 акции смениха притежателя си на цени между 2,95 и 3,45 лева.

Свързани компании:

ЦБА Асет Мениджмънт АД(CBAM)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:31 | 11.09.22 г.
fallback