fallback

Morgan Stanley е купила 8% от Булгартабак холдинг и 5% от Благоевград-БТ

Продавач и на двата пакета е UBS AG London

14:12 | 02.06.08 г.

Morgan Stanley and co Incorporated Equity е придобил 8,108% от Булгартабак холдинг и 5,0287% от капитала на Благоевград-БТ на 28 май тази година, като сделките са осъществени на 26 май. Възможно е покупките да са за клиенти или доверители на банката. Данните са от седмичния бюлетин на Централен депозитар АД.

Продавач и на двата пакета е UBS AG London. На 26 май бяха продадени съответно 600 хил. акции на Булгартабак при единична цена 28 лв. за акция и близо 136 хил. акции на Благоевград-БТ при единична цена 80,75 лв. за брой. Част от акциите са продадени на загуба въпреки изминалите над 4 г. притежаване на пакетите, защото UBS AG е купувала книжа на Благоевград-БТ в началото на 2004 г., когато средната цена е била 115 лв. за акция.

Последните отчети на дружествата показаха, че новият акциз и контрабандният внос са намалили продажбите на тютюневите дружества и Благоевград-БТ реализира 6,3 млн. лв. загуба за първото тримесечие на 2008 г.

Официално UBS е имала акции и в още две борсови компании - Софарма и Биовет, като липсва категорична информация дали и тези участия са продадени.

Лидерът на ДПС Ахмед Доган се съгласи за продажба на Булгартабак холдинг по време на среща на тройната коалиция в Хисаря в началото на февруари тази година. През миналата седмица стана ясно, че одобрената вече борсова продажба на фабриките на холдинга в Пловдив и Стара Загора ще се състои през първата половина на юли, а подробностите около приватизация на дружествата в Благоегврад и София предстои да се уточняват. 

 

Свързани компании:

Булгартабак - холдинг АД(BTH)

Благоевград-БТ АД(55B)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:25 | 12.09.22 г.
fallback