fallback

Оргахим отчита консолидирана загуба в размер на 191 хил. лв.

В консолидацията участват 5 дъщерни дружества – Балена ЕООД, Италия, Оргахим-Поликолор ЕООД, Украйна, Деко Каса ЕООД, Белград, Деко Каса ЕООД, Тбилиси, Грузия и Проконструкт ЕООД-Русе

10:18 | 30.05.08 г.

За първите три месеца на годината Оргахим отчита консолидирана загуба на стойност 191 хил. лв., показа отчетът на производителя на бои и лакове, представен чрез БФБ-София.

В консолидацията участват пет дъщерни дружества – Балена ЕООД, Италия, Оргахим-Поликолор ЕООД, Украйна, Деко Каса ЕООД, Белград, Деко Каса ЕООД, Тбилиси, Грузия и Проконструкт ЕООД-Русе.

Няма данни за за консолидираните финансови резултати на Оргахим за първото тримесечие на 2007 г.

Нетните приходи от продажби към края на март 2008 г. възлизат на 25,6 млн. лв.

Неконсолидираният финансов резултат на Оргахим също бе загуба на стойност 182 хил. лв. като според компанията причината за това са отчетени разходи за амортизации в размер на 1,387 млн. лв. вследствие на направена преоценка на част от активите на дружеството в края на 2007 г.

Управителният съвет на Оргахим взе решение за стартиране на процедура по преструктуриране дейността на компанията чрез разделяне на различните видове производствени сегменти. За целта ще бъде учредено ново АД, което ще обслужва бизнеса за производство на фталов и малеинов анхидрид и ще бъде листнато на БФБ-София.

От началото на сесията до момента няма сделки с книжата на Оргахим.

 

Свързани компании:

Оргахим АД(5ORG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:06 | 13.09.22 г.
fallback