fallback

Такситата в София на протест в сряда

Протестът на таксиджиите ще е по три лъча в столицата, по Околовръстното пък ще има шествие на товарните автомобили

18:39 | 27.05.08 г.
Автор - снимка
Създател

Протестни действия на превозвачи от Националната федерация на таксиметровите водачи в България ще бъдат проведени утре, съобщи пресцентърът на Столичната община.

Според уведомителното писмо за протестите „целта им е привличане на вниманието на обществото срещу целенасочената политика и намесата на правителството в транспортния бранш, целяща унищожаването на едни превозвачи за сметка на други такива“.

Протестите, съгласувани от общината са за времето от 10.00 до 15.00 ч. по три лъча, уточни пресцентърът на Столичната община. Първият лъч е от къмпинг "Врана" по бул. "Цариградско шосе", площада на авиацията, обратно по бул. "Цариградско шосе" до къмпинг  "Врана".

Вторият лъч е с маршрут след Околовръстен път по посока "център" по бул. "Цариградско шосе" с обратен завой по бул. "Ал. Екзарх", бул. "Ботевградско шосе" по посока кв. "Кремиковци".

Третият лъч на протестиращите автомобили е от завода за минерална вода "Банкя" по бул. "Сливница", Околовръстния път, пътя за Банкя, ул. "София", ул. "Иванянско шосе", ул. "Стефан Стамболов" до завода за минерална вода.

В съгласувателното писмо на Столичната община се определя участие с до 30 автомобила в шествията, за да не се допусне затруднение на трафика в столицата.

Исканото от федерацията съгласуване е за участие на общо 10 000 автомобила.

От осем часа сутринта в столицата ще има и протестно шествие на товарните автомобили по Околовръстния път в София. Шествието ще бъде с маршрут от северната дъга на Околовръстния път при Казичене до южната дъга при Бояна.

В съгласувателното писмо на общината за организирането на протестното шествие се посочва, че при осъществяването на проявата трябва да бъдат спазвани всички изисквания на Закона за движение по пътищата, а спиране или ограничаване на движението при необходимост трябва да се съгласува с органите на Пътна полиция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:35 | 11.09.22 г.
fallback