fallback

Жеваго подписа меморандум за съгласие с профсъюзите в Кремиковци

Съгласно този документ компанията се задължава да изпълни по-рано обявените мерки за съживяване на металургичния комбинат и плана за жизнеспособност

13:36 | 27.05.08 г.
Автор - снимка
Създател

Компанията "Ворскла Стил България", част от Група "Финанси и Кредит" на украинския бизнесмен Констянтин Жеваго, кандидат за покупка на "Кремиковци", подписа Mеморандум за съгласие с представители на българските профсъюзи - НФ "Металици", ОБСО Кремиковци, НФ "Металургия" и ФСО "Подкрепа", съобщи пресцентърът на компанията.

Съгласно този документ компанията се задължава да изпълни по-рано обявените мерки за съживяване на металургичния комбинат и плана за жизнеспособност, посочва пресцентърът. От своя страна, профсъюзните организации са заявили своята поддръжка на действията на "Ворскла Стил България".

Меморандумът е бил подписан от лидерите на профсъюзните организации в комбината Васил Яначков и Людмил Павлов и изпълнителния директор на "Ворскла Стил България" Виктор Деминюк, в присъствието на президента на КТ "Подкрепа" д-р Константин Тренчев, консултанта и бивш директор на комбината Лилян Вачков и други представители на обществени организации.

„По този начин профсъюзите окончателно са заявили поддръжката си за програмите на инвеститора, които ще доведат до възраждането на комбината без съкращения на работни места“, се посочва в съобщението.

„Компанията е готова незабавно да достави 170 000 тонa суровини на комбината. Суровините са вече в пристанищата на Лом и Бургас. Фирмата има и ангажимент да инвестира 90 млн. долара като оборотен капитал. От тях са постъпили вече 1,5 млн. долара, необходими за погасяване задълженията на комбината за работна заплата“, казват още от кандидат-купувача, който е в надпревара за завода заедно с „Арселор Митал“.

Ръководството на "Ворскла Стил България" заявява решението си да запази металургичния комбинат, да инвестира до 720 млн. долара до 2012 г., необходими за модернизация на производствените мощности, технологично обновление, екологични проекти и социални програми, водещи до обезпечаване на работещите в завода.

Свързани компании:

Кремиковци АД /в несъстоятелност/(4KW)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:58 | 05.09.22 г.
fallback