fallback

Подписват за европарите за втората линия на метрото в София

Индикативният бюджет на проекта е на стойност 185,19 млн. евро

12:56 | 27.05.08 г.
Автор - снимка
Създател

В сряда сутринта в Министерство на транспорта ще бъде подписано оперативното споразумение за отпускане на средства по Оперативна програма „Транспорт” на „Метрополитен” ЕАД, става ясно от съобщение на транспортното министерство.

Парите са за разширението на метрото в София – втори диаметър - участък: „Пътен възел Надежда – Централна жп гара – пл. Света Неделя – НДК – бул. Черни Връх”.

Чрез споразумението се изгражда юридическата рамка на взаимоотношенията между бенефициента, като получател на безвъзмездна финансова помощ от Общността, и Управляващия орган като институция, отговорна за управлението и контрола на помощта от ОП „Транспорт”.

Веднага след подписването на споразумението ще бъде подписан и договорът за изпълнител на инженерно-консултантски услуги при проектирането и строителството на участъка с консорциума „Систра - Инфрапроект консулт - Метроконсулт БГ”.

Проектът за разширение на софийското метро е включен в списъка с индикативни проекти от Приоритетна ос „Подобряване на интермодалността при превозите на пътници и товари” на Оперативна програма „Транспорт” 2007-2013 г. Индикативният бюджет на проекта, заложен в програмата, е на стойност 185,19 млн. евро. Проектът е предвиден за съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:04 | 26.08.22 г.
fallback