fallback

Въвеждат за търговия емисиите на 4 нови публични дружества

Седмицата е наситена с корпоративни събития

07:52 | 26.05.08 г.

Днес ще бъдат въведени за търговия книжата на 4 нови публични дружества – Унифарм, Европа Лайн Груп АД, Балкан Проджекти Мениджмънт и Сити Пропъртис АДСИЦ. 

Присвоеният борсов код на Унифарм е UFM, като емисията на фармацевтичната компания е разпределена в 500 000 броя акции с номинал 1 лев всяка. Кодът, под който ще се търгуват книжата на Европа Лайн Груп е ELG, а емисията на компанията е разпределена в 50 000 акции с номинал също 1 лев.

Броят на акциите от капитала на Балкан Проджекти Мениджмънт е 100 000 с номинална стойност 1 лев, като присвоеният борсов код е BPM.

Акционерно дружество със специална инвестиционна цел Сити Пропъртис увеличи капитала си от 500 на 650 хил. лв. чрез издаване на 150 хил. акции с номинал 1 лев и емисионна стойност също 1 лев. Присвоеният борсов код на емисията е CITIP.

Днес е последната дата за сключване на сделки с акции от капитала на общо 4 дружества с право на глас в предстоящите им ОСА и това са: Биовет, Елпром ЗЕМ, ФЗЗ Мел Инвест и Българска Холдингова Компания.

Акционерите на Биовет ще имат възможност да гласуват на ОСА по проект за овластяване на УС и изпълнителните директори да сключат сделки по предоставяне на обезпечения от страна на Биовет АД, във връзка с Договор за банков кредит между „Адванс Пропъртис” ООД и „Банка Пиреос България” АД, на обща стойност над две на сто от по-ниската стойност на активите, съгласно последния одитиран или последния изготвен счетоводен отчет на дружеството

Днес ще се проведе ОСА на Парк АДСИЦ, на което акционерите ще гласуват за разпределяне на задължителните по ЗАДСИЦ 90% от печалбата, което в случая с дружеството означава по едва 0,001 лева на акция.

На 27 май, вторник, ще се проведе ОСА и на Инвестор.БГ АД, Корпоративна Търговска Банка, и Софарма Билдингс АДСИЦ. Акционерите на Инвестор.БГ АД ще гласуват по проект за овластяване на Съвета на директорите за издаване на облигации. Сред точките от дневния ред на останалите две дружества е вземане на решение за разпределяне на финансовия резултат.

27 май е крайната дата за записване на акции от увеличението на капитала на Алфа кредит АДСИЦ, което е в размер на 650 000 акции с номинална стойност 1 лев и емисионна стойност 1,16 лева.

Във вторник е крайният срок за закупуване на акции от капитала на общо 8 дружества с право на участие в ОСА и това са ХЕС АД, Медийни системи АД, Фазерлес АД, Адванс терафонд, Чугунолеене, Адванс Екуити Холдинг, ТК-Холд и Оргахим.

На предстоящото ОСА на ХЕС АД акционерите ще решават по проект за обратно изкупуване на до 3% от капитала на компанията, а тези на Фазерлес ще гласуват за дивидент на стойност 1 лев на акция.

В сряда ще се проведат 5 Общи събрания на акционерите – на Ефектен унд финанц, ИД Адванс Инвест, Сирма АД, Явор АД и Металопак АД.

28 май (сряда) е последната дата закупуване на акции от капитала на 11 дружества – Булленд Инвестмънтс, Балканкар рекорд, Албена Инвест Холдинг, Руен Холдинг, Пропъртис Кепитъл Инвестмънтс, ХД Дунав, Добротица БСК, КРЗ Одесос, Пиринхарт АД, Албена АД и ИД Бенч Марк Фонд 2 Акции.

В четвъртък ще се проведе ОСА на Емка АД, на което ще се гласува по проект за увеличение на капитала със собствени средства от 5 376 444 лева на 10 752 888 лева. В четвъртък ще се проведе ОСА и на Момина крепост АД.

На 30 май, петък, ще се проведат ОСА на ЦБА Асет Мениджмънт, Холдинг Света София, Северкооп Гъмза Холдинг, Марицатекс и Костенец ХХИ. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:33 | 10.09.22 г.
fallback