fallback

Комисията за защита на потребителите ще следи за опасни услуги по плажовете

През тази ще бъдат взети по-строги мерки като забрана на услугата

16:32 | 22.05.08 г.
Автор - снимка
Създател

Масирани проверки по плажовете това лято обеща председателят на Комисията за защита на потребителите Дамян Лазаров във Варна. Той се закани всички предлагани по плажовете услуги, които са опасни или застрашават здравето на туристите, да бъдат спрени.

Според Лазаров скутерите представляват най-голямата опасност за летуващите туристи по нашето Черноморие.

Тъй като концесионерите на плажовете не са спазвали предписания, дадени от комисията миналата година, през тази ще бъдат взети по-строги мерки като забрана на услугата, категоричен е председателят на комисията.

Строго ще бъдат наблюдавани и другите услуги, създаващи опасност за живота и здравето на хората край морето, като джетовете например. Доколко безопасна е тази услуга и как се предлага в отделните зони по плажовете, има ли правилен и подробен инструктаж преди ползването на услугата от гражданите – това ще са основните наблюдения на проверяващите.

Новото изискване от това лято ще бъде представяне на всички документи до 3 дни от проверката на КЗП вместо досегашния едномесечен срок. По наблюденията на Лазаров Варна е един сравнително сигурен пазар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:17 | 13.09.22 г.
fallback