fallback

Емпорики банк: Целим се в сегмента на МСП и домакинствата

Това заяви Румяна Граматикова, изпълнителен директор на банката по време на откриването на 24-ия клон на Емпорики банк в София

14:31 | 22.05.08 г.
Автор - снимка
Създател

Основният сегмент, в който Емпорики банк съсредоточава дейността си, са услугите за малки и средни предприятия (МСП), както и за физически лица, заяви Румяна Граматикова, изпълнителен директор на банката по време на откриването на 24-ия клон на Емпорики банк в София.

„Емпорики банк е част от групата на Credit Agricole, която е основен играч в банкирането на дребно в Европа. Нормално е и нашата дейност да е съсредоточена в този сегмент. Разбира се, работим активно и в областта на корпоративното банкиране“, каза още Румяна Граматикова.

На въпрос на Investor.bg какви са плановете на банката по отношение на услугите, свързани с капиталовия пазар, Граматикова отговори: „Работим по значителни проекти (проектно финансиране) в областта на енергетиката и земеделието и подготовката на 2 проекта за публично предлагане на акции на български компании на фондовия пазар у нас“.

По отношение на финансирането на банката чрез капиталовия пазар изпълнителният директор на Емпорики банк заяви, че за момента банката няма такива планове.

Към края на месец март тази година активите на Емпорики банк по данни на БНБ възлизат на 266 млн. лв., което представлява повишение от над два пъти на годишна база. До края на тази година банката планира да има 40 клона в България.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:58 | 10.09.22 г.
fallback