fallback

Бобоков: Оловото трябва да падне под $2 хил., за да пострада маржът ни

Дружеството публикува стенограма от общото си събрание по идея от форума на Investor.bg

10:30 | 21.05.08 г.

„Цената на оловото трябва да падне под 2 000 щатски долара за тон, за да се отрази това върху маржините на дружеството“, каза Атанас Бобоков, изпълнителен директор на Монбат АД по време на Общото събрание на акционерите, проведено на 16 май, показва стенограмата от събранието, публикувана в Бюлетин Investor.bg.

Вчера цената на оловото достигна ниво от 2 136 долара за тон, но от началото на годината се движеше между 2 300 и 3 500 долара за тон, демонстрирайки силна волатилност.

На 28 май е поредната среща на Клуб Investor.bg, на която ще присъства Атанас Бобоков и на която вероятно ще разберем колко точно намаляват маржините на дружеството при по-ниските цени на оловото.

Монбат е едно от малкото дружества, публикували стенограма с дискутираните въпроси извън дневния ред, която дава детайлна информация на неприсъствалите на събранието акционери и инвеститорите. Идеята е от форума на Investor.bg. След подобен интерес от форума през миналата година компанията започна и ежемесечно обявяване на резултати.

До юли 2008 г. Монбат възнамерява да увеличи капацитета на Старт АД, съгласно приетата инвестиционна програма. За 2009 г. са заложени 3,1 млн. лв. за стартерно производство, като се предвижда продажбите да се увеличат с 40%.

„Обратно изкупуване ще извършим само ако се наложи да подкрепим акциите на дружеството. В никакъв случай не целим да извличаме допълнителни печалби. И без тези допълнителни печалби ръстовете, отчетени от Монбат, са достатъчно високи. Само за сравнение, пазарът в акумулаторния бизнес в Западна Европа расте с няколко процента годишно“, уточни Бобоков. Според думите му решението за издаване на облигации също ще влезе в сила само при нужда и е прието за по-голяма оперативност на мениджмънта.

Своите въпроси към Атанас Бобоков можете да задавате в отворената за целта тема във форума на Investor.bg, като отговор на тях можете да получите лично по време на срещата на Клуб Investor.bg, осъществявана със съдействието на ТБ ОББ.

Свързани компании:

Монбат АД(MONB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:57 | 08.09.22 г.
fallback