fallback

Потвърдиха продажба на цигарените фабрики в Пловдив и Ст. Загора чрез БФБ

Двете дружества ще бъдат предложени за продажба с издадените им безсрочни разрешения за производство на тютюневи изделия и промишлена обработка на тютюн

16:54 | 19.05.08 г.
Автор - снимка
Създател

Надзорният съвет на Булгартабак Холдинг АД определи метода за продажба на притежаваното от компанията акционерно участие в капитала на Цигарена фабрика-Пловдив АД и в капитала на Слънце-Стара Загора Табак АД да е публично предлагане на Българска фондова борса-София. Това съобщиха от холдинга днес.

Двете дружества ще бъдат предложени за продажба с издадените им безсрочни разрешения за производство на тютюневи изделия и промишлена обработка на тютюн, доколкото това не противоречи на законовите разпоредби, се казва още в съобщението.

Ще бъде организирана виртуална информационна зала с подсекции за отделните дружества. В нея на инвеститорите ще бъде предоставена обширна информация за дружествата, включително Информационни меморандуми, с цел подпомагане решението им за участие при продажбата на акциите на борсата.

Виртуалната информационна зала ще се поддържа до приключване на продажбата на двете компании чрез БФБ-София. Инвеститорите ще имат възможност да посетят дружествата и на място.

В началото на юни се очаква да бъдат определени конкретните параметри на продажбите (минималните цени, предлагани за продажба пакети акции и дати на продажбите на акциите, притежавани от Холдинга в капитала на дружествата).

Днес акциите на Булгартабак холдинг добавиха 0,83% към стойността си до 29,24 лв. при изтъргуван обем от 300 лота.

Свързани компании:

Булгартабак - холдинг АД(BTH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:47 | 11.09.22 г.
fallback