fallback

Турска фирма откри завод за въздушни възглавници у нас за 5 млн. евро

Разгънатата застроена площ от 5 500 кв. метра включва два цеха, складове и административна сграда

16:50 | 19.05.08 г.

Турската фирма Техно Акташ откри днес новопостроения си завод за производство на въздушни възглавници за автомобили и изолационни материали за строителството край Пловдив.

Инвестицията е за повече от 5 млн. евро. Производството е разпределено в два цеха. Разгънатата застроена площ от 5 500 кв. метра включва още складове и административна сграда.

Техно Акташ е част от консорциума Акташ Груп. Той е с повече от половин вековен опит в производството на каучукови изделия за автомобили. Притежава четири завода в Турция и Германия. През тази година свои предприятия компанията ще пусне в действие в Аржентина и Мексико.

През миналата година турската индустриална група е произвела 1,1 млн. въздушни възглавници, които се изнасят в повече от 60 държави, съобщи при откриването генералният директор на фирмата Семай Казилок.

Новият завод е първото предприятие, което започва да действа на територията на Индустриална зона – Куклен. Зоната е на площ от 1000 дка до шосето Пловдив - Асеновград - Смолян. Собственици на ИЗ Куклен са Комбинатът за цветни метали и строителната компания „Сиенит“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:34 | 12.09.22 г.
fallback