fallback

Строят нови 20 паркинга в центъра на София, 4 от тях – в училищни дворове

Предстои обявяването на процедура за строителството на два подземни паркинга в районите Младост и Люлин в близост до метростанции

16:39 | 19.05.08 г.
Автор - снимка
Създател

До три месеца ще приключи процедурата за строителството на нови 20 паркинга в централната част на София, съобщи главният архитект на града Петър Диков, съобщи Dnes.bg.

Той внесе в комисията по инженерна инфраструктура документите за обявяването на конкурсна процедура за изграждането на първите четири паркинга на принципа на публично-частното партньорство.

Първите паркинги ще се намират до метростанция "Сердика", до бъдещата метростанция на бул. "Черни връх" и бул. "Джеймс Баучър", под бул. "Цар Борис Трети" и под земята между Руски паметник и пл. "Македония". Общият им капацитет е 2150 места.

Диков посочи, че предстои обявяването на процедура за строителството на два подземни паркинга в районите "Младост" и "Люлин", които ще бъдат в близост до метростанции.

Четири от 20-те подземни паркинга ще бъдат в дворове на училища. Диков посочи, че при изработването на конкурсната документация за тях ще има клауза експлоатиращите паркингите да правят всяка година вноски в полза на съответното училище. „По този начин ще се осигури допълнително финансиране за капиталови разходи“, каза Диков.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:51 | 20.08.22 г.
fallback