fallback

Ръст на инвестициите в Югоизточна Европа прогнозира експерт от USAID

Американската агенция за международно развитие е инвестирала 600 млн. долара в проекти в България за последните 17 години

12:03 | 17.05.08 г.

В региона на Югоизточна Европа никога не е имало повече капитал, който да е в наличност да се инвестира в малкия и среден бизнес, каза старшият съветник "Капиталови пазари" в Американската агенция за международно развитие (USAID) Стийв Ийстъм, пред участниците във втората регионална конференция на тема "Намерете капитала, който ви е необходим, за да продължите напред".

Според Ийстъм инвестициите в района ще продължат да растат. Регионът разполага с висок потенциал, който сега обаче има ниски ценови активи спрямо други части на света, каза експертът, цитиран от БТА.

Американската агенция за международно развитие е инвестирала 600 млн. долара в проекти в България за последните 17 години, каза Ийстъм. Сред проектите са такива за изграждане на частния бизнес, за подобряване на управлението на икономика, за изграждането на основни демократични системи и на човешкия потенциал.

Експертът препоръчва на представителите на деловите среди при контактите си с инвеститори да подготвят ясни и разбираеми бизнес-планове и концепции и да си осигурят добър мениджър.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:33 | 05.09.22 г.
fallback