fallback

Акционерите на Монбат гласуваха за увеличение на капитала до 39 млн. лв.

На събранието е взето и решение за разпределяне на дивидент в размер на 3,48 млн. лв.

11:57 | 17.05.08 г.
Автор - снимка
Създател

Акционерите на Монбат взеха решение за увеличение на капитала със собствени средства от 19,5 млн. лв. на 39 млн. лв. на проведено вчера Общо събрание, гласи съобщение на дружеството в “Бюлетин Investor.bg”.

На събранието е взето и решение за разпределяне на дивидент в размер на 3,48 млн. лв. (16,9 стотинки на акция нетно) за сметка на част от реализираната през 2007 г. печалба.

Акционерите на производителя на акумулатори гласуваха и за промени в устава, съгласно които Монбат ще може да извършва обратно изкупуване на собствени акции, както по решение на ОСА, така и по решение на УС за срок не по-дълъг от 18 месеца от датата на решението на съответния орган.

На проведеното вчера Общо събрание са гласувани и промени в устава на Монбат, предвиждащи дружеството да може да издава обигации както по решение на ОСА, така и по решение на УС за срок от две години до размер от 20 млн. лв.. Целта на издаването на облигационната емисия ще може да бъде само за финансиране на инвестиционната програма на дружеството и/или придобиване на нови дружества, чийто предмет на дейност е свързан с производството и търговия на акумулатори, търговия с акумулаторен скраб, преработка на акумулатори и акумулаторен скраб.

Общото събрание определи основно и допълнително възнаграждение на членовете на Управителния съвет и Надзорния съвет както следва: основно възнаграждение на членовете на УС в размер на 1 000 лева месечно за всеки член на УС и основно възнаграждение на членовете на НС в размер на 2 000 лева месечно за всеки член на НС.

Допълнителното годишно възнаграждение на членовете на УС и НС е както следва: обща стойност на допълнителното възнаграждение за целия УС в размер на 150 000 лева и обща стойност на допълнителното възнаграждение за целия НС в размер на 150 000 лева. ОСА овласти УС и НС да разпределят допълнителните възнаграждения между своите членове.

От началото на днешната търговска сесия акциите на компанията поскъпнаха с 2,11% до средна цена от 26,63 лв.

Свързани компании:

Монбат АД(MONB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:57 | 13.09.22 г.
fallback