fallback

България в топ 10 за евтини дестинации за лято 08 и за американците

Освен сред британците и други европейци, страната ни вече е известна като нискобюджетен вариант за лятнa почивка и в САЩ

11:04 | 14.05.08 г.

България попада сред 10-те най-евтини дестинации за ваканция това лято, определени от Полин Фромър. Фромър е автор на серия пътеводители на американското издателство Frommer's, насочени към туристи с по-ограничен бюджет.

Десетте дестинации са избрани заради комбинация от хубави плажове, активен туризъм, винени турове, спа туризъм и уникално културно преживяване, без да са твърде скъпи. В селекцията влизат както романтични дестинации, така и курорти за семейна почивка или екзотични места за по-приключенски настроените. България е единствената европейска държава в списъка.

Страната ни продължава да поддържа имиджа на евтино място с красиви плажове, природа и култура.

„Силата на еврото направи голяма част от Европа твърде скъпа за американските туристи, но има възможност да се посетят по-малки туристически райони на континента като България. Страната, най-старата в Европа (създадена през 681), все още няма много туристическа инфраструктура, но е доста безопасна и има стари манастири, запазени средновековни села наред с достъпни морски и спа курорти. Настаняването обикновено варира от 50 до 100 долара за нощувка със закуска в по-евтините хотели или къщи за гости“, пише Фромър.

Пет от останалите 9 най-евтини летни дестинации са в Щатите, като селекцията се допълва от Доминиканската република, Нюфаундленд в Канада, Ривиерата на маите в Мексико и Перу.

Frommer's издава пътеводители за различни категории туристи – от наръчници с луксозни пътешествия до издания за студенти с ограничен бюджет. Frommer's издава над 300 наръчника и продава по 2,5 млн. копия годишно.

България е добре известна като евтина туристическа дестинация сред британските и други европейски туристи. Нееднократно експерти са коментирали, че страната трябва да се отърси от този имидж и да се създава и предлага по-високо качество, за да се привлекат по-платежоспособни туристи.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:24 | 13.09.22 г.
fallback