fallback

Еврохолд регистрира застрахователния си подхолдинг в Централен депозитар

Капиталът на дружеството е 191 281 000 лв., разпределен в акции с номинална стойност 1 лв.

16:53 | 12.05.08 г.

Евроинс Иншурънс Груп ЕАД е регистриран в Централен депозитар АД на 10 май, показва седмичният бюлетин на депозитарната институция.

Капиталът на дружеството е 191 281 000 лв., разпределен в акции с номинална стойност 1 лв.

Дружеството притежава мажоритарни пакети в ЗД Евроинс АД, ЗД Евроинс Румъния, ЗОК Св. Николай Чудотворец и македонската застрахователна компания Макошпед осигуруванйе, като консолидира застрахователния бизнес на Еврохолд България.

Не се предвижда листване на БФБ на Евроинс Иншурънс Груп, каза в края на миналата година Асен Христов, председател на Надзорния съвет на Еврохолд България АД

Днес от Еврохолд България потвърдиха за Investor.bg, че няма промяна и съответно новина относно Евроинс иншурънс груп ЕАД. Регистрацията се прави, за да има готовност за евентуални бъдещи действия, каквито на настоящия етап не се планират.

Основната причина за създаването на застрахователния подхолдинг е, че в момента водим разговори с дружества от балканския регион с цел покупка, като разговорите са напреднали, заяви през декември Асен Христов и допълни: - Навсякъде застрахователните надзори предпочитат дружеството майка да бъде основно и само със застрахователна дейност. В противен случай, както се явява Еврохолд България, е много по-сложно се подготвят документите с контрола, тъй като имаме и няколко направления.

Поради тези причини подготвянето на документите отнема много повече време. Освен това със създаването на Евроинс Иншурънс Груп значително ще бъдат повишени процесите на публичност и прозрачност на застрахователното направление на Еврохолд България. Финансовите отчети на новия подхолдинг ще бъдат заверявани от една от големите международни одиторски компании и ще бъдат достъпни за всеки заинтересован инвеститор, като ще включват само отчетите на дъщерните застрахователни компании и по този начин ще дават много по–детайлна финансова информация и повече възможности за следене на всички по–важни финансови показатели, характеризиращи дейността на компаниите от групата.

Свързани компании:

Еврохолд България АД(EUBG)

ЗД Евроинс АД(5IC)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:20 | 05.09.22 г.
fallback