fallback

Започва рехабилитацията на ВиК мрежата на Русе

Стойността на договора, с която е спечелен търга, е за 14,868 млн. евро

15:02 | 12.05.08 г.

На 13 май в Русе ще бъде направена първа копка на обектите по Лот 1 и Лот 2 за “Разширение и обновление на водоснабдителната и канализационната мрежа на гр. Русе“, съобщиха от „Строително-предприемачески холдинг” ЕООД, който влиза в състава на консорциума, който ще изпълни строително-монтажните работи. В консорциума влиза също и чешката фирма OHL ZS. 

Строителният надзор на проекта ще бъде упражняван от френско-български консорциум за строителен надзор EGIS BCEOM - Си Ви Ем Консулт.

Стойността на договора, с която е спечелен търга, е за 14,868 млн. евро.

Лот 1 и Лот 2 са част от финансирания от ИСПА “Интегриран воден проект за гр. Русе” на обща стойност 46,8 млн. евро. Проектът се финансира от безвъзмездна помощ по програма ИСПА на ЕС (75% от общата сума), заем от Европейската банка за възстановяване и развитие (17%) и държавния бюджет на България (8%).

Лот 1 предвижда рехабилитация и разширение на водоснабдителната мрежа на гр. Русе, а Лот 2 рехабилитация и разширение на канализационната мрежа на града.

Крайни бенефициенти по проекта са ВиК дружеството и община Русе, а възложител по проекта е Министерство на регионалното развитие и благоустройство (МРРБ).

Строително-предприемачески холдинг е специализиран в хидротехническо строителство и по-специално на пречиствателни станции за отпадни води. В момента дружеството изпълнява пречиствателните станции за отпадни води на градовете – Пазарджик, Хасково и Созопол. През 2006 г. е въведена в експлоатация изпълнената от СП Холдинг пречиствателна станция за отпадни води на гр. Несебър.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:09 | 27.08.22 г.
fallback