fallback

КНСБ и Подкрепа искат Жеваго

Синдикатите са подписали споразумение с украинския бизнесмен за подкрепа на неговата оферта

12:21 | 10.05.08 г.
Автор - снимка
Създател

Ръководствата на КНСБ и КТ "Подкрепа" в Кремиковци са подписали споразумение с представителя на един от кандидат-купувачите на комбината - украинския бизнесмен Констянтин Жеваго, за подкрепа на тяхната оферта за осигуряване на производството и за разплащане с работниците в комбината. 

Васил Яначков, председател на синдикат Металици към КНСБ съобщи, че с това споразумение се подкрепя кандидатура на Жеваго за купувач, предава Dnes.bg.

"От Арселор до този момент се чуват само общи неща и нищо конкретно, а сроковете, които притискат "Кремиковци" са убийствени и по отношение на мониторинговия доклад, и по отношение на екологията. Няма за кога да се чака", каза Яначков.

Той поясни, че това не е цялостната оферта за закупуване на комбината, а е оферта за влизане в комбината с два елемента за процесинг в управление на производството, другата част е за търговска - доставка на суровини и реализация на продукцията.

"Също така има ангажимент по социалната част - за изплащане на заплатите и изплащане на средствата за храни. Ние подкрепяме тази оферта, за да бъде обсъдена от Управителния съвет на комбината", каза Яначков и допълни, че хубаво ще е това да стане още в понеделник.

Свързани компании:

Кремиковци АД /в несъстоятелност/(4KW)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:39 | 31.08.22 г.
fallback