fallback

Вече не се приемат молби за помощи за щетите от лошото време през 2007

По схемата фермерите имат право да получат в рамките на три стопански години подпомагане до левовата равностойност на 7500 евро

14:12 | 09.05.08 г.
Автор - снимка
Създател

Държавен фонд „Земеделие” преустановява приема на документи за предоставяне на държавна помощ по Регламент (ЕО) 1535/2007 г. на ЕК от 20 декември 2007 г. за помощите „de minimis” поради достигане на лимита на кумулирания размер за България, съобщиха от фонда.

Държавната помощ бе предоставена като компенсация за щетите от неблагоприятните климатични условия през 2007 г.

По схемата фермерите имат право да получат в рамките на три стопански години подпомагане до левовата равностойност на 7500 евро. В приложението към Регламента е фиксиран максимален размер на помощта за България в размер на 23,11 млн. евро. До момента общият размер на договорените у нас средства възлиза на близо 43 млн. лв.

Ако на едно от следващите си заседания Министерски съвет одобри корекцията на план-сметката на ДФ „Земеделие”, животновъдите, подали документи за подпомагане до 15 април 2008 г., ще получат полагащата им се помощ, уточняват от фонда.

Целевата субсидия за произведено и продадено качествено мляко за месец март ще се изплати след приключване на административните проверки относно изпълнението на индивидуалните млечни квоти на производителите, които в момента се извършват от служителите на фонда, съобщиха още от ведомството.

На 15 май изтича крайният срок, в който изкупвачите на краве мляко трябва да подадат декларациите си в Разплащателната агенция за изкупените количества суровина от производителите. Производителите на краве мляко, които осъществяват директни продажби, също са длъжни да подадат годишните си декларации.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:04 | 11.09.22 г.
fallback