fallback

Кремиковци щял да трови София поне до 2011

В същото време от 30.10 2007 Кремиковци работи без издадено разрешително и е в нарушение на директивата за комплексно предотвратяване и контрол на замърсяването

13:23 | 07.05.08 г.
Автор - снимка
Създател

Кремиковци ще трови безнаказано София до края на 2011 г., стана ясно от отговор на евродепутата от ГЕРБ Румяна Желева пред Еврокомисията, попитана за замърсяването на околната среда от металургичния комбинат, предаде Dnes.bg.

По думите й това произтича от договора за присъединяването на България в Европейския съюз, съгласно който никой не може да задължи Кремиковци до 31.12.2011 г., да прилага най-добрите съвременни практики и налични техники, за опазване на околната среда и здравето на софиянци.

В същото време от 30.10 2007 Кремиковци работи без издадено разрешително и е в нарушение на директивата за комплексно предотвратяване и контрол на замърсяването.

Българското правителство не е изпълнило задължението си да обсъди и издаде или пък да откаже да издаде комплексно разрешително за експлоатацията на Кремиковци, пише до българската депутатка комисарят по екологията Ставрос Димас.  

Свързани компании:

Кремиковци АД /в несъстоятелност/(4KW)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:16 | 12.09.22 г.
fallback