fallback

Торготерм излиза на загуба от 146 хил. лв.

Основна причина за спада в печалбата и продажбите е намаление в поръчките от основните търговски партньори на Торготерм - френската фирма Сарел и испанската Химел

10:56 | 29.04.08 г.

Торготерм АД отчете загуба за първите три месеца на годината от 146 хил. лв. при 474 хил. лв. печалба за същото тримесечие на 2007 г., показват отчетите на дружеството, предадени в „Бюлетин Investor.bg“.

Нетните приходи от продажби отчитат спад от 24,44 на сто до 2,6 млн. лв., а разходите по икономически елементи се понижават с 8,8 на сто до 2,7 млн. лв. 83% от продукцията е реализирана на външния пазар.

Основна причина за спада в печалбата и продажбите е намаление в поръчките от основните търговски партньори на Торготерм - френската фирма Сарел и испанската Химел.

От отчетите на компанията става ясно, че за второто тримесечие на 2008 г. дружеството има сключени договори за продажба на продукция и доставка на материали, което гарантира натоварване на производствените мощности. Сезонността при продажбите на кухненско оборудване, свързана с обзавеждане на ресторанти и заведения за обществено хранене по морските курорти, оптимизацията на износа по отношение на другата продукция от метал и търсенето на нови клиенти в двете направления е гаранция, че тримесечието ще приключи на печалба, се казва в отчета.

Торготерм произвежда кухненско оборудване, съсредоточено в три направления: топлинни изделия (газови и електрически) – печки, скари, фритюрници, котлони, пекарни, отопляеми шкафове, мобилни колички за сандвичи и др.; неутрални изделия – маси, мивки, шкафове, смукатели, стелажи, колички и др.; хладилни изделия – хл.шкафове, хл.маси, мобилни охлаждаеми витрини.

До момента няма сделки с книжата на Торготерм.

Интервю с изпълнителния директор на Торготерм Бойко Недялков

Свързани компании:

Торготерм АД(TTV)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:26 | 27.08.22 г.
fallback