fallback

„Тайни клиенти” ще проверяват НАП, но в точно определени дни

Подобни изненадващи проверки предстои да се извършват в структурите на НАП и след края на кампания 2008

11:29 | 28.04.08 г.
Автор - снимка
Създател

Екипи от експерти на Национална агенция за приходите (НАП) ще извършат проверки във всички териториални дирекции на агенцията, съобщават от НАП. Въпреки че самоличността на проверяващите ще е неизвестна за служителите, те ще бъдат в голяма степен подготвени за проверките, предвид това че дните за последните са точно определени – 29 и 30 април.

В тези два дни между дългите празници ще се следи доколко служителите на агенцията спазват изискванията за качествено административно обслужване в края на данъчна кампания 2008.

Сред основните показатели, които ще се следят са: любезно и вежливо отношение на служителите; делово облекло на персонала на НАП; условия за достъп до офиса на НАП; носене на идентификационни знаци от служителите (т.нар. баджове); организация на опашките; наличие на указателни табели, информационни табла с ясна и разбираема информация; информация за хартата на клиентите и стандартите за обслужване и др.

Подобни изненадващи проверки предстои да се извършват в структурите на НАП и след края на кампания 2008, посочват от агенцията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:08 | 08.09.22 г.
fallback