fallback

С 30% до 83 млн. лв. нараснаха приходите на 2be за 2007

Относно обявените преди време планове за навлизане на пазарите на съседни пазари от веригата обясниха за Investor.bg, че процесът по стъпване в Румъния върви малко по-бавно от очакваното

16:05 | 22.04.08 г.
Автор - снимка
Създател

Към края на 2007 г. веригата магазини за мобилни технологии и услуги 2be регистрира ръст на приходите си от 28% в сравнение с 2006 година, обявиха от компанията. Нетните годишни приходи са в размер на 83 млн. лв.

Нетната печалба пък възлиза на на 364 хил. лева, което е спад от половин милион лева в сравнение с 2006 година, като спадът се дължи на направени инвестиции в информационни технологии и модернизация, обясниха от компанията. За миналата година те са за 4 млн. лв.

Към края на 2007 магазинната мрежа на 2be включва 110 обекта в страната, като е планирано до няколко месеца броят им да достигне 120.

Относно обявените преди време планове за навлизане на пазарите в Румъния и Македония от веригата обясниха за Investor.bg, че процесът по стъпване в Румъния върви малко по-бавно от очакваното, а що се отнася до Македония прогнозите са до края на годината 2be да има до 35 работещи магазина в страната, както и централен офис там. Планираните инвестиции са в размер на 1,3 млн. евро (без ДДС).

В коментар за това защо се е забавило стартирането на бизнес там от компанията заявиха, че първоначалната им информация за много подходящи за покупка мобилни вериги на местния пазар не е била съвсем точна, тъй като някои от веригите вече са част от по-голяма мрежа, а други не покриват критериите на купувача. Ето защо най-вероятно 2be ще изгради собствена мрежа в Македония.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:38 | 13.09.22 г.
fallback