fallback

Агрия Груп Холдинг купува земеделска техника за 1,5 млн. евро

Агрия груп е стартирало успешно процедура по арендуване и придобиване в собственост на земеделски земи в землище на територията на североизточния регион

12:06 | 18.04.08 г.

В изпълнение на инвестиционната си програма в направление Агробизнес, Агрия Груп Холдинг АД финализира преговорите по придобиване на активи, собственост на две компании, развиващи търговска дейност в сферата на агропроизводството в Североизточна България - “Румил”АД и “Румил-Агро”ЕООД, съобщи БФБ-София.

Наред с това Агрия груп е стартирало процедура по арендуване и придобиване в собственост на земеделски земи в землище на територията на североизточния регион, с което увеличава обема на обработваемите площи земеделска земя с 23 000 дка, в това число около 1 500 дка собствена.

Страна по сделките за придобиване на собствеността върху посочените активи и права е дъщерното дружество на Холдинга - Кристера-Агро ЕООД, чиято дейност също е насочена в областта на агробизнеса.

Сключени са и договори за покупка на висококачествена обработваща и прибираща земеделска техника на стойност 1,5 млн. евро на водещи производители в световен мащаб като John Deere, Lemken и Rabe, което е в изпълнение на инвестиционната програма на компанията, чрез друго дъщерно дружество на холдинга - Агро ЕООД.

Предвид основната насоченост на дейността на дружеството в сектора агропроизводство, източник на безвъзмездно финансиране за покупката на селскостопанската техника ще бъде грантова схема на Европейския съюз с до 50% възвращаемост на направените инвестиционни разходи.

През март Агрия Груп Холдинг финализира преговори по придобиване на две дружества, работещи в сферата на агропроизводството.

До момента акциите на дружеството добавят 8,59 на сто до 7,71 лева при прехвърлени 13 067 лота.

Свързани компании:

Агрия груп холдинг АД(AGH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:30 | 25.08.22 г.
fallback