fallback

Дават още 4 разрешения за проучване за подземни богатства

На „Мини открит въгледобив” ЕАД, гр. Перник се разрешава за срок от 2 години да проучва за наличието на въглища

17:40 | 17.04.08 г.
Автор - снимка
Създател

Дават се нови четири разрешения на фирми за проучване на подземни богатства за различни срокове, реши правителството на днешното си заседание. 

„Базалт Бетайлигунг унд Фервалтунг” Гмбх, Германия, получава едногодишно разрешение за проучване за наличието на строителни материали на площ от 3,9 кв. км в землището на община Своге. В проучвателните работи фирмата ще вложи близо 858 хил. лв., а за мероприятия по опазване на околната среда – 30 хил. лв.

За скално-облицовъчни материали ще проучва за срок от 3 години „Модус” АД, гр. Хасково на площ от 9,4 кв. км в землището на община Ивайловград, като инвестицията е в размер на 38 хил. лв. Подобни проучвания ще прави за срок от 18 месеца и „К И Инженеринг” ООД, гр. Пловдив на площ от 0,5 кв. км в землището на община Първомай.

На „Мини открит въгледобив” ЕАД, гр. Перник пък се разрешава за срок от 2 години да проучва за наличието на въглища на терен в землището на гр. Перник, като за целта ще бъдат вложени над 41 хил. лв.

Освен това Министерски съвет разреши на ЕТ „Явор-П. Петър Петров”, гр. Ямбол, да прехвърли правата и задълженията си по концесионните договори за добив на строителни материали от две находища на територията на община Карнобат на „Базалт ресурс” ООД, гр. Ямбол.

С прехвърлянето условията по двете концесии, сключени през 2007 г. за срок от 10 години, не се променят. Предвижда се за срока на концесиите в двете находища да бъдат инвестирани общо близо 250 хил. лв., като общият средногодишен добив на трахити е около 1,3 млн. т.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:37 | 13.09.22 г.
fallback