fallback

Захарни заводи с глоба от 14 000 лева за замърсяване на въздуха

Районната инспекция по околната среда и водите във Велико Търново е глобила и ТЕЦ Свилоза АД със 17 200 лева

16:48 | 17.04.08 г.

Районната инспекция по околната среда и водите във Велико Търново санкционира две фирми с общо над 31 000 лв. за неизпълнение на условията в комплексните разрешителни, съобщиха от инспекцията.

Едното дружество е Захарни заводи АД-Горна Оряховица, което е санкционирано с 14 000 лв. заради констатирани наднормени замърсители в атмосферата и неспазване на срока за монтиране и въвеждане в експлоатация на електрофилтър и монтаж на изпарителна станция.

Глоба в размер на 17 200 лева пък е наложена на ТЕЦ Свилоза АД-Свищов за констатирани наднормени емисии на замърсители в атмосферния въздух и закъснение при реконструкцията на електрофилтрите на централата.

През първото тримесечие на 2008 г. експерти от екоинспекцията са извършили седем проверки и са издали пет предписания по наредбата за издаване на комплексни разрешителни на Захарни заводи, ТЕЦ Свилоза и топлофикационните дружества във Велико Търново и Габрово.

Приключват проверките в Свилоза АД-Свищов, Терем-Ивайло ЕООД - Велико Търново, в керамичния завод Бъдеще-Бутово и регионалното депо за отпадъци в Севлиево.

Свързани компании:

Захарни заводи АД(ZHZA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:34 | 11.09.22 г.
fallback