fallback

Българска печатница стана част от регионална полиграфическа компания

През 2007 г. „Инфопрес Груп” обяви оборот от 80 млн. евро, като прогнозите са тази сума да нарасне до 110 млн. евро през 2008 г.

15:32 | 16.04.08 г.
Автор - снимка
Създател

Българската печатница „Делта Плюс” стана част от полиграфическата компания „Инфопрес Груп” (IPG), съобщиха от групата.

Инфопрес е инвестирала над 7 млн. евро в българската печатница, като планира инвестиции и в бъдеще. Интересът на компанията е предизвикан от увеличаващия се печатен пазар в България, растящото търсене на печатни услуги в региона и политиката на IPG за регионална консолидация.

През 2006 г. мажоритарният дял от „Делта Плюс България” е закупен от исландския холдинг „KVOS” . През септември 2007 г. холдингът обявява създаването на „Инфопрес Груп” – нова организация, включваща румънската печатница „Инфопрес”. Плановете на холдинга включват две инвестиции на зелено: една в Унгария, която се очаква да бъде завършена в средата на 2008 г., и една в Букурещ, която се очаква да бъде пусната в експлоатация в края на годината.

За компанията в България работят 300 служители, а управленският екип ще се ръководи от основателя на „Делта Плюс” Петко Димитров. Някои от клиентите на холдинга в България са „Санома Блясък България”, „Атика Медия”, „Медия Партнер”, „Програмата Медия Груп“, „Мосю Бриколаж”, „2be”, „Германос”, „Глобул” и „Фонбокс".

През 2007 г. „Инфопрес Груп” обяви оборот от 80 млн. евро, като прогнозите са тази сума да нарасне до 110 млн. евро през 2008 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:57 | 10.09.22 г.
fallback