fallback

Общо 44 на сто от всички партии са подали в срок финансовите си отчети

Общият брой на политическите партии, които следва да представят отчети за 2007 г., е 376

13:58 | 15.04.08 г.
Автор - снимка
Създател

165 политически партии са спазили изискванията на Закона за политическите партии и са представили годишните си финансови отчети за 2007 г. пред Сметната палата, съобщиха от палатата.

В сравнение с предходната година, когато делът на отчелите се политически партии беше 29 на сто, тази година отчелите се политически формации са 44 на сто от всички, които трябва да представят отчети.

Общият брой на политическите партии, които следва да представят отчети за 2007 г., е 376.

211 политически партии от всички регистрирани не са спазили Закона за политическите партии. От тях 196 партии не са представили отчети, а 10 партии са представили отчети в законовия срок, но те не отговарят на изискванията на Закона за политическите партии. Пет партии са подали отчети след законовия срок, като от тях отчетите на 2 партии не отговарят на изискванията на закона.

Съгласно Закона за политическите партии до 31 март всяка година политическите партии представят на Сметната палата заверен финансов отчет на хартиен и електронен носител. Към него се прилага декларация по образец, в която се съдържа списък на физическите и юридическите лица, направили дарения, вида, размера, стойността и целта на даренията, както и отделен списък на дарителите юридически лица с нестопанска цел, в които учредители и/или членове на управителните или контролните органи са членове на ръководните или контролните органи на съответната политическа партия, техни деца или съпрузи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:25 | 31.08.22 г.
fallback