fallback

НАП София търси невнесен патентен данък в размер на 17 млн. лв.

През 2007 г в Териториалната дирекция (ТД) на НАП София град са подадени над 23 хил. патентни декларации, като декларираният в тях, но невнесен патентен данък, възлиза на 3,8 млн. лв.

11:17 | 15.04.08 г.
Автор - снимка
Създател

През 2007 г в Териториалната дирекция (ТД) на НАП София град са подадени над 23 хил. патентни декларации, като декларираният в тях, но невнесен патентен данък, възлиза на 3,8 млн. лв. С тази сума общият размер на невнесения до момента патентен данък за минали години вече е 13 млн. лв. главница и 4 млн. лв. лихви, съобщиха от ТД на НАП София.

В края на миналия месец дирекцията стартира масова кампания за събиране на просрочените патентни вноски.

Изготвени са списъци на лицата с по-големи по размер задължения. В следващите списъци ще бъдат включени и лицата с по-малки задължения, непогасени към 30 април 2008 година.

Всички, които са пропуснали да заплатят задължението си към бюджета, ще бъдат посетени в обектите, от които осъществяват своята дейност. Едновременно с връчването на покана за доброволно изпълнение, инспекторите от отдел „Оперативни проверки” ще следят и за въведената в обекта отчетност, наличието на лицензи и разрешителни за осъществяване на дейност и други.

До момента са посетени повече от 30 обекта. В резултат на предприетите действия по сметките на столичната дирекция на НАП вече са постъпили повече от 1 млн. лв. от дължимите суми за патентен данък.

От началото на тази година патентният данък вече се администрира от общинските структури и се внася като приход на общината. Дължимите към края на 2007 г. суми за патентен данък обаче се събират от приходната администрация. През 2007 г. столичната дирекция на НАП събра над 4 млн. лв. стари патентни задължения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:12 | 19.08.22 г.
fallback