fallback

Христо Лачев: Платил съм всички данъци за минали периоди

Целта на тези инсинуации е да стоя колкото може по-дълго далеч от управлението на Булгартабак, коментира изпълнителният директор на холдинга

16:26 | 09.04.08 г.
Автор - снимка
Създател

Изпълнителният директор на "Булгартабак холдинг" Христо Лачев заяви днес, че е платил всичките си данъци за минали периоди и няма съмнения, че всички обвинения срещу него ще паднат в съда, съобщи БТА.

Лачев е в принудителен отпуск.

„Пазарната цена на имотите, които съм закупил преди няколко години, се е увеличила многократно, но това не означава, че съм заплатил за тях толкова, колкото струват сега“, отбелязва в изявлението си Лачев. „Не разбирам как се е стигнало до тези огромни суми, които се тиражират в информация до медиите от Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност днес“, коментира той.

"Не смятам, че е редно да научавам от медиите - аз и семейството ми, че са ми запорирани всички имоти и банкови сметки. Това не се случва за първи път и явно е продължение на порочната практика чрез ПР кампании да се предопределя взимането на важни решения от компетентните органи", заявява Лачев.

„Очевидно е, че тези атаки срещу мен нямат нищо общо с това дали съм си платил данъците и дали законно съм придобил имуществото си, тъй като всички документи и данъчни декларации са налице“, каза Лачев. „Целта на тези инсинуации е да стоя колкото може по-дълго далеч от управлението на Булгартабак, което е в интерес на определени икономически интереси, свързани с приватизацията на дружеството“, коментира той.

По-рано днес бе съобщено, че Софийският градски съд, Окръжен съд-Кюстендил и Окръжен съд-Бургас са допуснали обезпечение на бъдещ иск за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност, срещу Лачев. Размерът на иска е за 981 740 лева.

Свързани компании:

Булгартабак - холдинг АД(BTH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:19 | 16.08.22 г.
fallback