fallback

ДКЕВР: От юни водата в София вероятно ще е по-скъпа

Концесионерът Софийска вода е внесъл в ДКЕВР всички изискани от регулатора документи с изключение на този за сключен договор с ЕБВР

16:47 | 08.04.08 г.
Автор - снимка
Създател

От началото на юни най-вероятно ще има нова цена на водата в София, е посочил днес председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Константин Шушулов, цитиран БТА.

Шушулов е съобщил, че концесионерът "Софийска вода" е внесъл в ДКЕВР всички изискани от регулатора документи с изключение на този за сключен договор с Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР). На 15 април договорът на банката с концесионера предстои да бъде разгледан от борда на директорите на ЕБВР, а на 21 април - от Столичния общински съвет. Последният етап е внасянето на договора в ДКЕВР, уточняват от регулаторния орган.

Сформирана е работна група с експерти от Министерството на финансите, Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Столична община и ДКЕВР, която ще провери дали посочените от концесионера инвестиции са реално извършени, преди да се обяви нова цена на водата, е обяснил днес Шушулов.

По думите му са набелязани мерки, за да бъдат получени парите по програма ИСПА в размер на 58 млн. евро по проект за подобряване на ВиК-мрежата на София.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:06 | 19.08.22 г.
fallback