fallback

Три пъти повече нови регистрации на коли във Варна за първото тримесечие

Само за първото тримесечие на годината в КАТ - Варна са извършени 20 000 регистрации

18:14 | 03.04.08 г.
Автор - снимка
Създател

Три пъти са се повишили регистрациите на автомобили в КАТ – Варна за първото тримесечие в сравнение със същия период на миналата година. Това съобщи началникът на сектор Пътна полиция-КАТ главен инспектор Ради Радев.

Почти 20 хиляди регистрации и регистрационни услуги са извършени в КАТ-Варна за от началото на 2008. Спрямо същия период на миналата година те са били 6 508.

Според главен инспектор Радев по традиция в летния сезон се повишава клиентопотокът към пункта за регистрация на автомобили и явлението “опашки пред КАТ” не е непознато. Броят на моторните превозни средства във Варна нараства непрекъснато. Всеки ден през пункта преминават между 160 и 180 автомобила, сочи вътрешната статистика на Пътна полиция - КАТ. Пак според нея дори има моменти, когато броят на новорегистрираните автомобили на ден достига 300.

Бракуваните МПС-та са 3 900 за 2008 г. до момента, а за първото тримесечие на 2007 г. те са били 1 900.

По данни на полицията шофьорите в областта през миналата година са били близо 286 050, а информацията към момента е, че всеки втори варненец е със свидетелство за правоуправление на МПС. За натоварения трафик в града напоследък и за компетентността на шофьорите Радев смята, че е разумно предложението на колегите му при подмяна на шофьорската книжка старите водачи да преминават и тест, свързан с актуализираните моменти в Правилника за движение по пътищата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:25 | 12.09.22 г.
fallback