fallback

Енемона учреди дъщерно дружество

Дружеството ще е с уставен капитал от 2 млн. лв.

14:36 | 03.04.08 г.

На 1 април Енемона АД е учредило еднолично акционерно дружество ТФЕЦ Никопол, в което Енемона е мажоритарен собственик, става ясно от съобщение, публикувано в „Бюлетин Investor.bg“.

Предметът на дейност на новото дружество е проучвателна, проектантска, строително-монтажна, ремонтна, сервизна, инженерингова дейност, производство и продажба на електрическа и топлинна енергия от различни енергоносители, в т.ч. и от възобновяеми енергийни източници, търговия с електрическа и топлинна енергия, производство и търговия с биогорива и др.

Дружеството ще е с уставен капитал от 2 млн. лв.

От съобщението става ясно още, че към момента Енемона е в процедура по сертифициране на система за управление на околната среда.

Миналия месец стана ясно, че Енемона е получило сертификат за инвестиция клас „А“ за проект „Енергийно оползотворяване на селскостопанска биомаса и изграждане на ТФЕЦ на биомаса Никопол”. Общата очаквана инвестиция, която ще бъде реализирана по проекта, е 100 млн. лева, които Енемона АД ще осигури чрез собствени средства и различни международни финансови институции.

Днес книжата на дружеството се обезцениха с 0,66% до 17,96 лева като по позицията минаха 4 090 лота.

Свързани компании:

Енемона АД(E4A)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:17 | 05.09.22 г.
fallback