fallback

В „ЧЕЗ Разпределение България“ стачкуват предупредително за час

Синдикалните организации в "ЧЕЗ Разпределение България" разполагат с информация, че до 1 май 2008 г. ще бъдат съкратени над 400 души

09:17 | 03.04.08 г.
Автор - снимка
Създател

Служителите в "ЧЕЗ Разпределение България" АД стачкуват днес от 9 до 10 часа. Предупредителната стачка е заради това, че не е постигнато споразумение по предявените стачни искания, съобщиха от КНСБ и КТ "Подкрепа".

Сред основните искания са стачният комитет и работодателят да сключат споразумение за увеличаване с 25 на сто на основните заплати от 1 февруари 2008 г. Друго искане е да бъде сключено споразумение за продължаване на срока на действие на Колективния трудов договор, който е изтекъл на 31 януари, до сключването на нов договор.

Работниците искат работодателят незабавно да спре едностранното "оптимизиране" на персонала, което според тях води до влошаване на услугите, предлагани от дружеството, и сериозно увеличава риска от трудови злополуки.

Синдикалните организации в "ЧЕЗ Разпределение България" разполагат с информация, че до 1 май 2008 г. ще бъдат съкратени над 400 души, се посочва в съобщението.

Ако до понеделник (7 април) не е постигнато споразумение по стачните искания, работещите в "ЧЕЗ Разпределение България" АД ще преминат към безсрочна ефективна стачка, информират синдикатите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:44 | 14.09.22 г.
fallback