fallback

ОЦК: Обявеният по-нисък одитиран резултат няма да повлияе на инвестициите

18:19 | 01.04.08 г.
Автор - снимка
Създател

Намалението на обявената в неодитирания годишен отчет за 2007 г. печалба на ОЦК в размер на 23,4 млн. лв. до 13,8 млн. лв. в одитирания отчет се дължи на отчетени еднократни разходи в размер на 8,1 млн. лв. - обезценка на закупени при по-високи цени през 2007 г. концентрати и готова продукция, във връзка с прилагането на Международен счетоводен стандарт N39. 

Това заявява Славея Стоянова, директор за връзки с инвеститорите на ОЦК, в писмо до Комисията за финансов надзор и Българска фондова борса-София, изпратено и до редакцията на Investor.bg. 

Компанията обяви одитираните си резултати в понеделник, а по време на борсовата сесия във вторник акциите й загубиха 13,39% до средно ниво от 48,276 лв. и изтъргувани 12 844 лота.

„Прогнозната информация за дейността на дружеството през 2008 г. от Годишния доклад за дейността на мениджмънта е изработен в условията на повишена волатилност на световните пазари на цветни метали, падаща американска валута, повишаващи се цени на енергоносителите и значителни нива на инфлация. Посочените приходи и разходи са калкулирани на база най-песимистичен сценарий, като при използване на умерено оптимистичен такъв разликата в крайния резултат може да достигне и надмине 15 млн. лв.“, казва още Стоянова.

По думите й тези резултати не оказват влияние върху обявената инвестиционна програма на дружеството, която се изпълнява по график, "и дългосрочната позитивна перспектива на развитие на ОЦК".

Свързани компании:

ОЦК АД /в несъстоятелност/(5OTZ)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:59 | 10.09.22 г.
fallback