fallback

Програма ФАР ще има нови шефове от Министерството на финансите и МРРБ

Номинациите за нови ръководители на Изпълнителните агенции по ФАР ще бъдат ясни до края на седмицата

15:08 | 01.04.08 г.
Автор - снимка
Създател

Държавният съкровищник в Министерството на финансите (МФ) Гергана Беремска и зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройство Димчо Михалевски са подали молби за освобождаване от заеманите от тях постове на ръководители на Програма ФАР на изпълнителните агенции съответно към двете министерства, съобщиха от финансовото ведомство.

Двамата ще продължат да изпълняват тези си функции до назначаването на техни заместници. Номинациите за нови ръководители на Изпълнителните агенции по ФАР в МФ и Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) ще бъдат ясни до края на седмицата.

В края на февруари ЕК поиска временно спиране на плащанията по програма ФАР за всички проекти, управлявани от две изпълнителни агенции - Централното звено за финансиране и договаряне в Министерство на финансите и Изпълнителната агенция по ФАР в МРРБ, във връзка с въпроси по конкретни проекти, управлявани от двете агенции, както и такива за общото функциониране на процедурите.

Тогава Димчо Михалевски обясни подробно какви са точно забележките на ЕК по управляваните от неговото министерство проекти, като подчерта, че според него проблеми със замразените проекти фактически няма. Очаква се ЕК да се произнесе по казуса около средата на април.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:55 | 12.09.22 г.
fallback