fallback

Румен Овчаров поема „Булгартабак”

Овчаров планира намаление на цените на най-продаваните цигари, очаква сериозен интерес към приватизацията на дружеството

12:21 | 01.04.08 г.
Автор - снимка
Създател

След бурно заседание на надзорния съвет на „Булгартабак холдинг” снощи беше взето решение бившият министър на икономиката и настоящ депутат Румен Овчаров да поеме поста изпълнителен директор, след като сега заемащият поста Христо Лачев излезе в отпуск, докато приключи разследването срещу него за недекларирани данъци, съобщи Дарик радио.

Овчаров е заявил пред Дарик, че е приел решението на надзора, защото знае как да реши проблемите на компанията.

Една от първите му стъпки е да се постигне намаление в цените на най-продаваните цигари, за да може холдингът да възвърне позициите си на вътрешния пазар.

„В момента като че ли се събужда интересът (от големи купувачи) към Булгартабак и можем да очакваме сериозен интерес към компанията", казва Овчаров в публикуваното на 1 април  интервю на сайта на радиото.

По думите му в момента към холдинга има интерес както от Филип Морис, така и от японски компании и от китайския тютюнев монополист, „така че ми се струва, че Булгартабак ще стане един от хитовете на следващия сезон“, допълва той.

От Министерство на икономиката и енергетиката заявиха, че изнесената информация е първоаприлска шега.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:09 | 02.09.22 г.
fallback