fallback

За 2008 г. Етропал очаква оборот от 15 млн. лв.

Компанията очаква през настоящата година износът да надхвърли 40% от приходите от продажби

10:28 | 01.04.08 г.

Етропал АД - Етрополе очаква продажбите на компанията за настоящата година да надхвърлят 15 млн. лв., което е с 12 на сто повече в сравнение с 2007 г., става ясно от годишния одитиран отчет на дружеството, представен от БФБ-София.

Компанията очаква през настоящата година износът да надхвърли 40% от приходите от продажби. За 2007 г. експортът е с дял от 35 на сто.

Етропал АД е единствен производител в България на консумативи за хемодиализа – хемолинии, хемодиализатори и фистулни игли.

Министерството на здравеопазването ще продължи да бъде основен клиент на Етропал като очакванията са делът му в приходите от продажби на дружеството да превиши 50 на сто.

Сред целите на Етропал са последното да бъде водещ производител на консумативи за хемодиализа в Централна и Източна Европа, както и превръщането на компанията в един от основните оператори на диализни центрове в региона.

Дружеството възнамерява активно да участва в процеса на създаване на частни диализни центрове като по този начин ще затвори цикъла от производството на консумативите за хемодиализа и тяхната дистрибуция до предоставянето на услугата на крайните потребители.

Етропал АД е единствен производител в България на консумативи за хемодиализа – хемолинии, хемодиализатори и фистулни игли.

В дружеството се изпълнява инвестиционна програма на стойност 3,476 млн. лв, която цели намаляване на себестойността на продукцията, увеличаване на производителността и свеждане до минимум на технологичния брак при производството.

През 2007 г. Етропал създаде дъщерното дружество в Италия – „Фибра“, чиято продукция затваря производствения цикъл на Етропал чрез ресурсно обезпечаване на производството.

До момента няма сделки с акциите на Етропал.

Свързани компании:

Етропал АД - Етрополе(ETR)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:15 | 08.09.22 г.
fallback