fallback

В Албена АД не очакват проблеми с персонала благодарение на плоския данък

С новия налог се обезсмисля възможността много хотелиери да плащат на ръка суми, различни от записаните във ведомостите

10:13 | 01.04.08 г.
Автор - снимка
Създател

"Албена" АД не очаква сериозни проблеми в осигуряването на кадри за новия туристически сезон, тъй като в бранша се създават по-конкурентни условия с въведения плосък данък, заяви изпълнителният директор на дружеството Красимир Станев, цитиран от БТА.

По думите му с новия налог се обезсмисля възможността много хотелиери да плащат на ръка суми, различни от записаните във ведомостите. В курортния комплекс "Албена" се очаква за лято-2008 да бъдат наети около 2300 души, съобщи Станев.

Той допълни, че целта на дружеството е да подготвя персонал по собствени стандарти и смята, че в следващите няколко години компанията ще успее да задържи и да развива кадрите с квалификация.

"Албена"-АД очаква 5-10 на сто ръст на руските туристи спрямо миналия туристически сезон, посочи изпълнителният директор. Ще има увеличение от 3-5 на сто на френския пазар, добра е тенденцията и в румънския сегмент. Продължава стагнацията на най-големия пазар - германския, и ще се радваме, ако през лятото посрещнем 33 000 туристи от Германия, колкото почиваха през миналия сезон, добави Станев.

Според него засега конюнктурата сочи, че ще има спад на летовници от Великобритания, Холандия и Белгия. Английските туроператори позиционират България в най-ниската ценова листа, а "Албена" в последните години повишава договорните цени, затова и курортът е избягван от най-ниско платежоспособните туристи, обясни изпълнителният директор.

Към момента няма търговия с книжата на дружеството. Вчера те се понижиха с 1,64 на сто до средна цена 90 лв.

Свързани компании:

Албена АД(ALB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:16 | 04.09.22 г.
fallback