fallback

Корпоративната седмица стартира с Общите събрания на ПИБ, Биовет и Пангея

В сряда е последната дата за записване на акции от увеличението на капитала на Доверие обединен холдинг

07:36 | 31.03.08 г.
Автор - снимка
Създател

Днес ще се проведат Общи събрания на акционерите на Първа инвестиционна банка (ПИБ), Биовет и Пангея, които ще бъдат и първите корпоративни събития за тази седмица.

Акционерите на ПИБ ще гласуват за разпределение на печалбата за 2007 г. в резервния фонд на банката. Също така ще бъде представени годишният финансов отчет на компанията и докладът за дейността на управителните органи.

На извъндредното Общо събрание на Биовет ще бъдат приети промени в устава на дружеството, а акционерите на Пангея ще гласуват овластяване на Съвета на директорите за разпореждане с дълготрайни активи на дружеството.

Днес е и началната дата за търговия с правата от увеличението на капитала на Сила Холдинг. За записване са предложени 1 999 492 нови акции, всяка с номинална и емисионна стойност от 1 лв. Броят на издадените права е 909 886, като всяко от тях дава възможност за записване на 22 нови акции. Правата ще се търгуват до 11 април, а крайната дата за записване на новите акции е 13 май.

Утре (1 април) ще се проведе смесен закрит аукцион за продажбата на 17 264 акции от капитала на Светлина АД в една пазарна партида с минимална цена от 325 хил. лв.

На 2 април ще стартира предлагането на 3 375 акции на Стоманени профили чрез смесен закрит аукцион, което ще продължи до 11 април включително. Книжата се предлагат в една пазарна партида с минимална цена от 235 хил. лв.

В сряда (2 април) е и последната дата за записване на акции от увеличението на капитала на Доверие обединен холдинг.

На 3 април ще се проведе аукцион за неизползваните права от увеличението на капитала на Алфа Ууд България. Компанията предлага за записване 413 740 нови акции, всяка с номинал от 1 лв. и емисионна стойност от 30 лв. Броят на правата е 206 870, като срещу всяко от тях ще могат да се запишат по две нови акции.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:40 | 12.09.22 г.
fallback