fallback

Преглед на печата за 26 март

07:44 | 26.03.08 г.
Автор - снимка
Създател

България иска да събира данъците на компанията за тръбата до Гърция

в. Дневник

Международната проектна компания (МПК) за изграждането на петролопровода Бургас - Александруполис да плаща данъци в България, защото режимът е най- благоприятен и това ще донесе допълнителни приходи за бюджета. Това е предложила българската страна на последното заседание на дружеството през миналата седмица, съобщи началникът на кабинета на министъра на регионалното развитие Асен Гагаузов и представител в компанията Стефан Гунчев. Той обясни, че българската страна на заседанието е предложила да бъдат анализирани всички договори за избягване на двойното данъчно облагане на България, Гърция и Русия, които участват в проекта, и да се избере страната с най-ниско данъчно облагане. Изследванията са показали, че режимът е най-благоприятен в България. Тя има договори за избягване на двойното данъчно облагане с Гърция и Холандия, където е регистрирана МПК.

По-скъпите цигари са вече по магазините

в. Сега

По-голямата част от цигарите, чиито променени цени са регистрирани миналата седмица и в началото на март във финансовото министерство, вече се продават по магазините с новите си цени, установи проверка на "Сега". С почти 3 месеца закъснение след вдигането на акциза "Булгартабак" промени цените далеч не на всички марки и с много по-малко от очакваното. "Средец", "ММ" и белият "Престиж" например трябва да се продават по 2.40 лв. кутията вместо по 2.00 лв.

От около седмица насам икономическият министър Петър Димитров се опитва да наложи своя съветник Николай Ганев за постоянен изпълнителен директор на цигарения холдинг.

ЕС няма да спира средствата по оперативните програми

в. Новинар

Брюксел отрече категорично вчера, че ще спира европарите за България, които страната ни трябва да получи за периода 2007-2013 г. През тези години се очакват финансови субсидии в размер на над 6,8 млрд. евро по оперативните програми на ЕС, чиято цел е икономическото и социалното приближаване между страните членки.

Бизнесът с биогорива обвини държавата в бездействие

в. Дневник

Българските производители на биогорива обвиниха правителствените институции за замразяването на проектите в бранша и практическата липса на пазар. Това стана на кръгла маса днес в софийския хотел "Сити", организирана от Националната асоциация по биогорива (НАБ). Представители на сектора обясниха, че в основата на проблемите на сектора за законодателните неуредици и демонстрираното нежелание на властите да внесат необходимите промени в нормативната уредба, които да отпушат проектите и да извадят пазара от мъртвата точка, в която се намира в момента.

"Балкантурист" прехвърля управлението на комплекса "Гранд хотел Варна" на екип на място

в. Дневник

В резултат на вътрешно преструктуриране комплексът "Гранд хотел Варна", който включва общо пет хотела, вече няма да се управлява от "Балкантурист", а от мениджърски екип на място, съобщи изпълнителният директор на компанията Недялка Сандалска. С промяната, за която чуждите туроператори вече са информирани, се цели да се повиши ефикасността на управлението на комплекса в моментите, в които решенията трябва да се взимат бързо, казаха от "Балкантурист". Всекидневната работа и договарянето на контингентите ще се правят на място от мениджърския екип в комплекса. Това е първият случай, при който на практика "Балкантурист" няма да участва пряко в преговорите с чуждите туроператори.

Държавната комисия по хазарта обяви годишния си отчет

в. Дневник

Държавната комисия по хазарта обяви, че 4 217 170 лв. са постъпленията от собствените приходи в бюджета на Държавната комисия по хазарта (ДКХ) за 2007 г. От тях 4 114 751 лв. са суми по Тарифата за таксите, които се събират по Закона за хазарта. Данни са обобщени от отдел "Финансово-стопански дейности" на ДКХ и са публикувани в годишния отчет за дейността на комисията за 2007 г. За сравнение - през 2006 г. постъпленията от собствени приходи по бюджета на ДКХ са били в размер на 4 105 527 лв.

Пуснаха в интернет фирмите с договори по САПАРД

в. Стандарт

Фонд "Земеделие" вчера публикува на официалния си сайт имената на фирмите и консултантите им, получили пари по програма САПАРД. По този начин всеки ще може да получи информация за 3509-те бенефициенти и консултантските им фирми, участвали както в изготвянето на бизнес плановете, така и в подготовката на проектна документация по сключените договори. Посочена е и получената субсидия за изпълнение на проектите по САПАРД.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:06 | 05.09.22 г.
fallback