fallback

Агрия Груп Холдинг пред сделка за две дружества

Придобиванията са в изпълнение на инвестиционната програма на дружеството по направление „Агробизнес“

10:48 | 17.03.08 г.

Агрия Груп Холдинг АД е на път да финализира преговорите по придобиване на две дружества, работещи в сферата на агропроизводството, съобщиха от компанията.
Придобиванията са в изпълнение на инвестиционната програма на дружеството по направление „Агробизнес“.
 
При успешно придобиване на бизнеса на двете дружества, Агрия ще успее да увеличи обработваемите площи от 55 хил. дка на приблизително 80 хил. дка, в това число 5 хил. дка собствена земеделска земя, което води до предсрочно изпълнение на целите на компанията до 2012 г., а именно обработваемите площи да достигнат 75-80 хил. дка., се казва още в съобщението.
 
Според мениджърския екип на Агрия Груп, се очертава тенденция в посока увеличение дела на печалбата на направление „Агробизнес” в консолидираната печалба на холдинга.
Това е резултат от все по-големия интерес към агробизнеса, развитието на пазара на земеделска земя, общата селскостопанска политика, която се води от Европейския Съюз и в частност на национално ниво, уточняват от холдинга.
Големият интерес към агробизнеса е продуктуван и от голямото търсенe на селскостопанска продукция – зърно на световните пазари, поради което и цената на зърното е достигнала най-високи стойности от последните години.
В структурно отношение печалбата на Агрия Груп Холдинг АД изглежда по следния начин:
Направление % от консолидираната печалба на холдинга Печалба в хил. лв.
Агробизнес 36,00% 1 200
Хлебопроизводство 18,00% 600
Преработвателна промишленост 46,00% 1 500
ОБЩО 100,00% 3 300

Свързани компании:

Агрия груп холдинг АД(AGH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:48 | 11.09.22 г.
fallback