fallback

Аукцион за неизползваните права на Доверие и ФЕЕИ през седмицата

Във вторник акционерите на Явор АД ще гласуват по проект за разпределяне на 80 лева дивидент на акция

08:03 | 17.03.08 г.

Във вторник ще се проведе Общо събрание на акционерите (ОСА) на Явор АД-Варна, на което акционерите ще гласуват по проект за разпределяне на 80 лева дивидент на акция и промяна в предмета на дейност на дружеството.
 
Във вторник ще се проведе и открит аукцион за продажбата на 8,3 млн. права, срещу които не са записани акции от увеличението на капитала на Доверие обединен холдинг. Правата ще се предложат с код R1DOVU, а постигнатата минимална цена ще може да се следи в реално време на адрес www.investor.bg/auction.php.
 
Друг открит аукцион ще има в сряда, този път за неизползваните права от увеличението на капитала на Фонд за енергетика и енергийни икономии (ФЕЕИ) АДСИЦ. Ще бъдат предложени 23,5% от всички права, или 152 737 броя. И този търг ще може да бъде следен от читателите на Investor.bg на адрес www.investor.bg/auction.php.
 
Крайната дата за записване на акции от увеличението на капитала на Лев Инвест АДСИЦ и Турин Имоти е 20 март, четвъртък. Двете дружества са в процес на увеличение на капитала си от 500 хил. на 650 хил. лв. чрез издаване на 150 хил. акции с номинална и емисионна стойност 1 лев.
 
В четвъртък стартира търговията с правата на Булгари Резерв Пропъртис АДСИЦ с присвоен борсов код R1BULRP. Предложените права са 150 хиляди и ако бъдат записани и платени по емисионна стойност, то капиталът на дружеството за секюритизация на недвижими имоти ще достигне 650 хил. лв. Учредители на Булгари Резерв Пропъртис АДСИЦ са три юридически лица - „Република Холдинг” АД с 30% от капитала, „Крам Комплекс Груп” ЕАД с 35% от капитала и „Моментум България” АД с 35%.
 
В петък ще се проведе ОСА на Експат Имоти АДСИЦ, на което ще се гласува по проект за закупуване на недвижими имоти в Бургас.
 
На 21 март, петък, е крайната дата за записване на акции от увеличението на капитала на Рой Пропърти Фънд АДСИЦ. За записване са предложени 150 хил. акции с номинална и емисионна стойност 1 лев, като намеренията на дружеството са капиталът да достигне 650 хил. лева. Учредители на дружеството са договорен фонд „Капман Макс” чрез УД „Капман Асет Мениджмънт” АД с 30% от капитала и 7 физически лица с по 7%. Изпълнителен директор на дружеството е Станимир Зашев. Рой Пропърти планира да насочи усилия в проучване и осигуряване на подходящ парцел за изграждане на селище от затворен тип в околностите на София с цел последващото му закупуване, урегулиране и продажба.
 
До петък ще продължи търговията с правата на Зет Пропъртис Инвестмънт Фонд АДСИЦ. Планираното увеличение на акционерния капитал на дружеството е със 150 хил. лв. до 650 хил. лв. емисионната стойност на предложените нови 150 хил. акции е 1 лев. Учредители на дружеството са Паскал Дойчев с 55% и Елана високодоходен фонд АД с 45% от капитала на дружеството. В състава на Съвета на директорите влизат Андон Атанасов, председател на СД, Цветомил Факьов – зам.-председател на СД и Стамат Дойчев – изпълнителен директор.  

Зет Пропъртис Инвестъмнт Фонд ще извършва дейност по секюритизиране на недвижими имоти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:52 | 08.09.22 г.
fallback