fallback

АП продава ТЕЦ Бобов дол на търг с начална цена 100 млн. лв.

До 10% от цената могат да се плащат с непарични средства (компенсаторни инструменти)

16:18 | 13.03.08 г.
Автор - снимка
Създател

Агенцията за приватизация обяви търг с явно наддаване с предварителни квалификационни изисквания за продажбата на 251 400 броя акции, представляващи 100% от капитала на “ТЕЦ Бобов дол” ЕАД, с. Големо село, съобщиха от агенцията.
Началната тръжна цена за дружеството е 100 млн. лева. Депозитът за участие в търга е в размер на 5 млн. лева, а стъпката на наддаване – 500 хил. лева.
Цената на тръжната документация, която не съдържа информационен меморандум, е 2000 лева и може да се закупи от АП от датата на обнародване на решението в Държавен вестник. Крайният срок за закупуване на тръжната документация е 25-ят ден от същата дата.
Търгът ще се проведе от 11.00 часа на 97-ия ден от обнародване на решението в сградата на АП.
Информационният меморандум ще бъде предоставен за закупуване на лица, закупили конкурсна документация, които отговарят на някое от следните предварителни квалификационни изисквания:
І. Стратегически инвеститор, който кумулативно отговаря на следните изисквания:
1. Обем продадена електроенергия от собствени енергийни мощности не по-малко от 5 TWh за всяка от последните 3 финансови години, която да е диспечирана в националната мрежа на съответното лице;
2. Собствен капитал по счетоводен баланс, определен според международните счетоводни стандарти, който трябва да е равен или по-голям от 1 млрд. евро към последната финансова година;
3. Кредитен рейтинг - кандидатите трябва да имат дългосрочен кредитен рейтинг най-малко “А-” (по Standard & Poor’s) или “А3” (по Moody’s Investors Service) или “А-” (по Fitch Ratings);
или
ІІ. Дружество, добиващо български въглища или доставчик на такива, което/който общо за последните 3 финансови години, за които са изготвени одитирани годишни финансови отчети, е добило/доставил минимум 1,25 млн. тона въглища;
или
ІІІ. Консорциум – юридическо лице, в което минимум 51% от капитала се притежава от дружества, добиващи български въглища и/или от доставчици на български въглища, които за последните 3 финансови години, за които имат изготвени одитирани годишни финансови отчети, са добили/доставили минимум 3 млн. тона въглища.
До участие в търга не се допускат офшорни дружества или такива, които имат просрочени публични задължения към българската държава или просрочени задължения към търговски дружества, в които българската държава притежава повече от 51% от капитала. До 10% от цената могат да се плащат с непарични средства (компенсаторни инструменти), въз основа на решение на Министерски съвет от 2004 г., уточниха от АП.

Свързани компании:

Жилищни компенсаторни записи(BLKB)

Компенсаторни записи(BLKD)

Поименни компенсационни бонове(BLKC)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:03 | 08.09.22 г.
fallback