fallback

Стартът на търговията с акциите на Агрия Груп на фокус тази седмица

През седмицата вероятно ще стане ясно и кога ще започне търговията с книжата на Астера Козметикс АД

07:56 | 10.03.08 г.
Автор - снимка
Създател

Във вторник (11 март) е началната дата за търговия с акциите на Агрия Груп холдинг.

Емисията е в размер на 6,8 млн. лв., разпределена в същия брой акции с номинал 1 лев. Присвоеният борсов код на акциите на Агрия Груп Холдинг е AGR.

В края на миналата година Агрия Груп осъществи IPO, предлагайки 1,7 млн. акции, като емисията на дружеството беше презаписана 1,5 пъти, а цената на пласиране бе определена на 9,04 лв.

През седмицата вероятно ще стане ясно и кога ще стартира търговията с книжата на Астера Козметикс АД, което в петък подаде документи за регистрация на БФБ-София.

От днес стартира търговията с правата от първоначалното увеличение на капитала на Зет Пропъртис Инвестмънт Фонд АДСИЦ. За записване са предложени 150 000 акции на дружеството, чийто капитал към момента е в размер на 500 хил. лв. Емисионната стойност на новите акции е 1 лв. Правата ще се търгуват до 21 март включително, а акции могат да се записват до 16 април.

Днес е и последната дата за търговия с правата от увеличението на капитала на Фонд за енергетика и енергийни икономии АДСИЦ. Компанията планира увеличение от 650 хил. на 975 хил. лв., чрез издаване на 325 000 нови акции, всяка с номинална стойност от 1 лев всяка и емисионна от 3,20 лв. Аукционът за неизползваните права е насрочен за 19 март.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:02 | 09.09.22 г.
fallback